Bu Blogda Ara

4 Eylül 2010 Cumartesi

Uçaklar da artık PLASTİKKK !!!!!!!!

Boeing, gelecekte tüm uçakların plastikten yapılacağını açıkladı. Yeni uçaklar hafif oldukları için daha az yakıtla, daha uzağa gidebilecek.
Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Amerikan Boeing firmasının müdürü gelecekte tüm uçakların plastikten yapılacağını söylüyor.

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdürü ve Ticari Uçaklar Grubu Başkanı Alan Mulally, Boeing’in en popüler yolcu uçağı olan 737′leri ilk fırsatta plastik alaşımlarına çevireceklerini belirtti.

Alan Mulally’ye göre metalin gözden düşmesinin nedeni, ‘paslanma riski.’
Metal olmayan birkaç farklı maddenin birleştirilmesiyle elde edilen alaşımlar böyle bir risk taşımıyor.

Ayrıca daha hafif oldukları için uçakların daha az yakıtla, daha uzağa gidebilecekleri hesaplanıyor.
Boeing, gelecek yıl piyasaya süreceği yeni modeli 787 Dreamliner’ı, karbon fiber destekli plastik alaşımlarla imal ediyor.
Alan Mulally, 737 filosunun yenilenme zamanı geldiğinde onlarda da benzer bir teknolojinin kulllanılacağını söyledi.
Mulally, İngiltere’deki bir fuar öncesinde yaptığı konuşmada “737′lerin yaklaşık yarısının plastik alaşımlardan oluşmasını hedefliyoruz” dedi:

“Bu hem imalat, hem de bakım masraflarımızı azaltacak bir adım.”
Boeing müdürü, yeni 737′ler için gereken teknolojinin henüz hazır olmadığını, bunun için daha bir 10 yıl gerektiğini sözlerine ekledi.

Ancak havacılık endüstrisinin Amerika’daki 11 Eylül 2001 saldırıları sonrasında yaşadığı şoku atlatmış olduğuna dikkat çekerek, yeni uçaklar için gereken kaynak ve talebin artık varolduğunu kaydetti.



















1 yorum:

  1. Vay be teknoloji gelişiyor !

    Bana da bir uğramak istersen;

    http://miyukininblogu.blogspot.com/ :))

    YanıtlaSil