Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2010 Pazartesi

SEKTÖRDEN HABERLER...!!!!!



        Son yıllarda üzerinde ve Avrupa'da gelişmiş ülkelerde uygulanan geri dönüşüm Türkiye'de de önemli bir sanayi haline geldi. 1 ton kullanılmış kağıt atığının geri dönüşümünün, 16 adet yetişmiş çam ağacının kesilmemesi, 85 metre karelik ormanlık alanın korunması anlamına geldiğini ifade eden uzmanlar, geri dönüşümün plastik ve metallerde aynı oranda tasarruf sağlayacağı yönünde görüş bildiriyorlar.

Sahalar Hurda Metal İthalat ve İhracat Sanayi Tic. Ltd. Ştİ. İşletme ortaklarından Şaban Saha


      
        Ülkemizin tek ambalaj merkezi olan TSE Ambalaj Labaratuarı Müdürlüğü tarafından , 1988 yılından beri her yıl düzenlenen ve 2009 yılının Haziran ayında 22'incisi gerçekleştirilen 'Altın Ambalaj' yarışmasında dereceye giren firmaların ödülleri törenle sahiplerini buldu.






       Uçak Plastikt'ten 30 milyon dolarlık teknoloji yatırımı:


Türkiye'nin ilk ve tek yerli plastik çöp konteyner üreticisi Uçak Plastik, 30 milyon dolarlık teknolojik yatırım gerçekleştirdi.

       DOĞADA YOK OLAN KALEMLE en çevreci kobi oldu....
Plastik kalem üreticisi Steppen, 180 gün içinde doğada gübre haline dönüşen tükenmez kalem üretti.
İSO'dan "En Çevreci Kobi" ödülünü kazandı.
Yeşil Kalemin özellikleri:
Steppen ödül kazandığı kalemleri Erguvan ve Gökhan'ın gövdesinde geri dönüştürülmüş kağıt kullanılıyor. Kağıt Hindistan'dan ithal edilirken kalemin burun,buton ve klips bölümünde kullanılan madde için de mısır nişastası küspesinden türetilmiş biyoplastik malzeme kullanıyor. Bu malzemede Kore ve Almanya'dan ithal ediliyor.
Kalemin özelliği 180 gün içinde gübre haline gelmesi . Yaşlandırma testlerine göre, kalemin yüzde 91'i doğada 1-3 yıl arasında çözünüp yok oluyor. Kalemin mürekkep içeriğinde ise ağır metal ve zehirli madde yok.
 
Plastik & Ambalaj Teknolojisi Dergisi Nisan 2010 sayısı'ından alınmıştır.
   

1 yorum:

  1. pvc ve polietilen de yuksek calsit kullanimini gundeme getirmek gerekir,artan maliyetleri dusurmek icin faydali olur diye dusunuyorum

    YanıtlaSil