Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2010 Pazar

LİSTEYE GİREN 180 KİŞİ EĞİTİME TABİ TUTULACAK...

Plastik sektörü için AB'den 120 bin avro destek...     
        
        Plastik sektöründe bölgesel mesleki eğitim ve istihdam projesi için AB'den 120 bin avro sağlandığı bildirildi.
Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (Ege Plasder) Başkan Yardımcısı Kazım Sertdemir, İzmir'de artan işsizliğe çözüm bulmak ve plastik sektöründe duyulan nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermek amacıyla, dernek tarafından sunulan "Plastik Sektöründe Bölgesel Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi" nin hibe almaya hak kazandığını belirtti.
        AB destekli Merkezi Finans İhale Birliği'nin (MFİB) finanse ettiği, İŞKUR'un kontrolünde yürütülecek projenin bütçesinin 120 bin avro olduğunu kaydeden Sertdemir, mesleki eğitimlerin proje ortağı Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi'nin plastik uygulama atölyelerinde ve laboratuvarlarında gerçekleştirileceğini söyledi.
        Plastik enjeksiyon, plastik film ve plastik extruzyon operatörlüğü alanında maksimum 20 kişinin 3 periyotta toplam 180 kişinin eğitim alacağını ve ilk grubun eğitiminin 7-8 Mart günlerinde başlayacağını ifade eden Sertdemir, şu bilgileri verdi: " Proje hedefleri, plastik sektörü alanında işsiz, vasıfsız gençlerin mesleki eğitim ve istihdamını, ailelerine ve topluma sosyal uyumları sağlamak, plastik sektörünün eleman ihtiyacını ve niteliklerini belirlemek, sektörün ihtiyaç duyduğu vasıflı elemanları yetiştirmek, iş gücü talep ve arz taraflarının diyalog kurmasını sağlamaktır. 16 ile 29 yaş arasında işi ve mesleği olmayan vasıfsız kişiler işkur'a başvurabilecek.
Listeye giren 180 kişi eğitime tabi tutulacak. Katılımcıların mesleki eğitim sürecindeki tüm masrafları yürütülen projeden karşılanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder