Bu Blogda Ara

11 Mayıs 2010 Salı

SEKTÖRDEN HABERLER...!!!!!!

Tepro makine ve Krauss Maffei yeni pazarlara yeni makineleriyle açılıyor...
          Yeni ürettikleri ürünlerle yeni pazarlara açılmayı hedefleyen firma yetkilileri yeni makine serisi ile plastik enjeksiyon makinelerinde elektrik tüketiminin % 75 azaldığı bilgisini verdiler.

 PAGEV ve secretcv.com plastik sektörü için işbirliği yaptı.
 PAGEV üyesi plastik firmalara Secretcv.com'un özel fiyatları ile eleman arayabilecek.
          Plastik sektörü ülkemizde hızla büyüyen sektörlerden biri konumunda bulunuyor. Avrupa'nın en büyük 5. plastik işleme kapasitene sahip olan sektörde , 5 binin üzerinde firma faaliyet gösteriyor.
Türk plastik sektöründe 200 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor ve her yıl 20 bine yakın kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor.
          Plastik sektörünün hızlı gelişimini sürdürmesi için insan kaynağının büyük önem taşıdığına inanan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör firmalarının eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Türkiye'nin en büyük insan kaynağı portallarından Secretcv.com ile işbirliği yaptı.
          Yapılan işbirliği sayesinde, PAGEV üyesi firmalar artık tüm eleman arayışlarında Secretcv.com'u kendilerine özel fiyatlar ve sadece PAGEV üyesi firmalar için hazırlanan paketler ile birlikte kullanma şansına sahip olacaklar. PAGEV üyesi plastik firmaları ayrıca Secretcv.com'da yayınlanan tüm iş ilanları eş zamanlı olarak www.pagev.org.tr adresinden de takip edebilecekler. Secretcv.com ile yapılan işbirliği, PAGEV'İN yanı sıra kardeş kuruluşu Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) üyelerinide kapsayacak.


Aktekin Plastik müşterilerine özel kalıp ve klişe üretimi yapıyor.
          Plastik sektörüne hizmet vermek üzere 1968 yılında İzmir'de aile şirketi olarak kurulan ve 1993 yılında kurumsallaşan Aktekin Plastik Ambalaj Sanayi, üretimini artırarak büyümeye devam ediyor.
Ürün grupları:  Kimyevi grup ambalajları
                      Deterjan ve temizlik grup ambalajları
                      Gıda grup ambalajları
                      Zirai grup ambalajları 
                      Medikal ve sağlık ambalajları 
                      Yan sanayi ambalajları


Farmamak'tan gıda sektörü için yüksek oksijen bariyerli folyo ve termoform ürünler.
          Farmamak tarafından üretilen ve kalınlığı 250-1500 mikron arasında değişebilen PET, C-PET, PET-G, PP, PS ve PVC bazlı folyolar, özellikle gıda ve ilaç sektöründe kullanılmaktadır.
                      
Yüksek hızlı ve performanslı enjeksiyon kalıpları için, yeni digitemp.
          Özellile, otomotiv, beyaz eşya ve gıda ambalajı sektörlerindeki üstün performanslı ve yüksek hızlı plastik enjeksiyon kalıpları için ihtiyaç duyulan düşük su sıcaklıklarının(<80C ile 100C) sağlanabilmesi amacıyla geliştirilen Yeni Digitemp Termoşartlandırıcı üniteleri piyasadaki yerini bulmuş bulunuyor.


Plastik & Ambalaj Tekonolojileri Dergisi Nisan 2010


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder